Guardiola bevestigt Barcelona-transfer: 'Misschien onthul ik een geheim'

Guardiola bevestigt Barcelona-transfer: 'Misschien onthul ik een geheim'

24-05-2021 09:44
1

Sergio Agüero wilde na zijn laatste Premier League-optreden voor Manchester City niets bevestigen, maar manager Pep Guardiola doet dat wél: de Argentijnse spits vervolgt zijn loopbaan zo goed als zeker bij FC Barcelona.

"Misschien onthul ik een geheim", vertelt Guardiola na de 5-0 zege op Everton aan BBC's Match of the Day. "Misschien is hij dicht bij een deal bij de club van mijn hart: Barcelona. Hij gaat samenspelen met Lionel Messi, de beste speler aller tijden."

De overstap van Agüero naar Barcelona hangt al weken in de lucht. De 32-jarige spits verlaat het Etihad Stadium transfervrij, nadat hij zondag weer twee keer scoorde en zijn totaal in City-dienst opvijzelde naar 260 goals in 389 wedstrijden.

"Ik ben er vrij zeker van dat hij gaat genieten bij Barça", vervolgt de geëmotioneerde Guardiola. "Ze zullen sterker worden met Sergio op het veld. Hij is een bijzonder mens en deze wedstrijd tegen Everton was een sprookjesachtig einde."

Agüero werd in 2012, 2014, 2018, 2019 en 2021 kampioen van Engeland met Manchester City. Zijn grote droom moet komende zaterdag uitkomen in de Champions League-finale tegen Chelsea.