Croonen ziet Club Brugge kampioen worden, maar: Genk heeft de beste ploeg

Croonen ziet Club Brugge kampioen worden, maar: "Genk heeft de beste ploeg"

22-05-2021 22:16
110

Mede dankzij een sterk seizoenseinde is KRC Genk erin geslaagd om toch nog op een tweede plek te eindigen. Een nieuwe titel zat er uiteindelijk niet in, maar toch is er bij Genk geen plaats voor ontgoocheling.

"Vicekampioen en bekerwinnaar. Ik ben trots", geeft voorzitter Peter Croonen aan bij Het Laatste Nieuws. Club Brugge werd dan wel kampioen, maar volgens hem werd daardoor niet de beste ploeg van het land ook kampioen. "Ik denk wel dat we de beste ploeg hebben", aldus de voorzitter van Genk.

Een titel zat er echter niet in en Croonen weet ook waarom. "Het heeft jammer genoeg iets te lang geduurd vooraleer we de standvastigheid hebben gevonden", klinkt het. Hij geeft onder andere de jonge groep en de trainerswissels aan als redenen voor het feit dat Genk er niet in is geslaagd om het hele seizoen constant te blijven en uiteindelijk kampioen te worden.

Door de puntendeling en de sterke Play-Offs van Genk werd het toch nog spannend dit seizoen. Club Brugge werd 'geprikkeld' en gaf de titel zelfs nog bijna uit handen. "Club Brugge is voor mij de verdiende kampioen op basis van het hele seizoen", geeft Croonen aan. "Maar wij zijn de ploeg van de play-offs. Mochten wij alsnog de titel gepakt hebben, dan was dat ook verdiend geweest. Omdat wij zoveel beter waren in de eindsprint", besluit hij.