Vanden Stock openhartig: “Ik vrees voor het faillissement van Anderlecht”

Vanden Stock openhartig: “Ik vrees voor het faillissement van Anderlecht”

22-05-2021 16:15
15

Drie jaar geleden verkocht Roger Vanden Stock (78) RSC Anderlecht aan Marc Coucke. Ondanks dat de zakenman al veel geld stopte in de club, ziet Vanden Stock de toekomst somber in. Dat zei hij in Het Belang van Limburg.

In een openhartig interview heeft Vanden Stock vooral een slecht oog op de financiële situatie. “De structuur die op poten werd gezet, kost nog altijd veel geld. Jaar na jaar stapelen de verliezen zich op.” De ex-voorzitter vindt het dan ook bijzonder jammer dat die put moet gevuld worden met geld dat binnenkomt door het verkopen an talenten. “Een jaar na de verkoop was er 6 miljoen verlies, daarna 20 miljoen en ook nu nog verwacht ik verlies, hoewel ze Doku verkochten voor meer dan 25 miljoen. Ik hoop dat Anderlecht op termijn niet alle talenten moet verkopen”, zegt hij.

Drie jaar geleden kocht zakenman Marc Coucke Anderlecht voor 80 miljoen euro. De toenmalige voorzitter van KV Oostende moest de kustboys opgeven voor paars-wit. 

Op lange termijn ziet Vanden Stock de toekomst somber in. “De club blijft de schulden opstapelen en Marc Coucke stak er al heel veel geld in. Hoe lang blijft hij dat volhouden? Ik vrees nog voor het faillissement van Anderlecht.” De ex-voorzitter, maar nog steeds supporter hoopt echter wel dat het niet zover komt. Sportieve successen en een goede Europese campagne kan paars-wit bijvoorbeeld helpen. “Toch hoop ik dat het goedkomt met Anderlecht. Ik heb sympathie voor Verschaeren, Sambi, Nmecha... Telkens als ze verliezen, doet dat nog pijn”, besluit hij.