Oranje-bondscoach De Boer zet de Rode Duivels bij topfavorieten voor het EK

Oranje-bondscoach De Boer zet de Rode Duivels bij topfavorieten voor het EK

20-05-2021 22:32 Laatste update: 22:33

Binnenkort staat het EK voor de deur en kan er dus weer hevig gespeculeerd worden over de uiteindelijke winnaar. Nederland wordt gezien als één van de mogelijke winnaars van het toernooi, maar dat ziet de Nederlandse bondscoach Frank de Boer helemaal anders.

De bondscoach van Nederland mikt op de halve finales met Oranje, maar lijkt er niet meteen in te geloven dat zijn ploeg het toernooi ook gaat winnen. "We zijn geen topfavoriet", gaf De Boer aan bij Voetbal International. De trainer ziet enkele andere landen die meer kans maken op de eindprijs. "Dan denk ik eerder aan België, Frankrijk en Spanje. Portugal kan ook een sterk elftal op de mat brengen en dan heb je ook nog Duitsland, Engeland en Italië", geeft hij aan.

Volgens De Boer is Nederland dus verre van topfavoriet. "Ik denk dat we onszelf moeten scharen tussen de nummers 4 tot 8", gaat De Boer verder. Al beseft de bondscoach ook dat er veel kan gebeuren in een toernooi. "Als iedereen in topvorm is, kunnen we heel ver reiken. Dan kunnen we het ook de toplanden verschrikkelijk lastig maken."

Voor het Nederlands elftal begint het EK op 13 juni. Oranje lijkt in een groep te zitten met op papier haalbare tegenstanders. De eerste tegenstander is Oekraïne. Daarna wachten Oostenrijk (17 juni) en Noord-Macedonië (21 juni). Oranje speelt ook telkens thuis, in de Johan Cruijff ArenA in Amsterdam.