Ex-speler van Club Brugge én Genk gelooft nog in een Genkse titel

Ex-speler van Club Brugge én Genk gelooft nog in een Genkse titel

19-05-2021 22:30
5

KRC Genk staat donderdag voor een uitzonderlijk belangrijke partij en moet winnen van Royal Antwerp FC als het nog een kleine kans wil maken op de titel. Daarnaast moet het ook hopen dat Club Brugge even later geen punten pakt. Maakt Genk nog kans op de titel? Er zijn nog believers.

Volgens Gert Claessens, ex-speler van zowel KRC Genk als Club Brugge, mag men bij Blauw-Zwart zich nog niet zegezeker rekenen. Volgens hem kan de titel ook nog steeds naar Genk gaan. "Brugge heeft niet het vertrouwen dat ze in de maanden voordien hadden", geeft hij aan bij TVL Sportcafé.

Er rest Club Brugge nog twee toppers, waarin het minstens één punt moet pakken. Daarnaast mag Genk ook niet met de punten morsen. Toch blijft Claessens geloven dat Genk nog kans maakt op die eerste plek. "Met matchen op Anderlecht en thuis tegen Genk lijkt het me niet evident, in de fase waarin ze nu zitten, om zomaar dat puntje te pakken", klink het.

Claessens weet ook waarom Club Brugge het zo moeilijk heeft en linkt dat aan de prestaties en invulling van enkele spelers zoals Noa Lang en Charles De Ketelaere. "Ze komen alletwee naar binnen en Mata is helemaal uit vorm... Vanop de flanken komt het gevaar dus niet", besluit hij.

Claessens kwam in twee periodes uit voor KRC Genk, van 1992 tot 1994 en van 2004 tot 2007. Daartussen verdedigde hij de kleuren van Club Brugge, van 1994 tot 1999. Daarnaast kwam de viervoudige Rode Duivel ook uit voor RFC Luik, Real Oviedo, Vitesse en Lierse.