Vanheusden maakt rentree bij Standard na zes maanden: Ik ben echt gelukkig

Vanheusden maakt rentree bij Standard na zes maanden: "Ik ben echt gelukkig"

14-05-2021 08:15
7

Standard verloor donderdag dan wel van KV Mechelen (1-2), toch viel er ook goed nieuws te rapen in Luik. Zo maakte Zinho Vanheusden (21) zijn rentree na zes maanden blessureleed. De centrale verdediger was bijzonder blij met zijn eerste speelminuten sinds lang.

"Eindelijk", aldus Vanheusden bij Eleven Sports. "Het feit dat ik gewoon weer op het veld sta na zo'n lange blessure, dat is het belangrijkste. Ik kan weer voetballen en plezier maken. Na bijna zeven maanden wachten kan ik weer doen wat ik het liefste doe. Ik ben echt gelukkig. Ook al viel het resultaat tegen, ik ben blij dat ik weer voetballer ben."

Ook Standard-trainer Mbaye Leye is blij met de terugkeer van Vanheusden. "Hij trainde als een speler die er klaar voor was. Ik heb hem niet laten invallen om hem een plezier te doen. Hij was klaar. We hadden groen licht van de medische staf en de andere spelers. We wisten dat hij op offensief vlak iets meer kon brengen."

Na een thuisnederlaag moet Standard nog vol aan de bak in de Europe Play-Offs. Momenteel staan de Rouches op de laatste plaats, maar de vier teams zijn aan elkaar gewaagd. Na de verloren bekerfinale kan enkel een Europees ticket het seizoen van Standard nog redden.