Dat het snel kan gaan: kans bestaat dat Club Brugge binnen week al kampioen is

Dat het snel kan gaan: kans bestaat dat Club Brugge binnen week al kampioen is

01-05-2021 09:29
28

De Champions Play-Off is van start gegaan met een knal. Na een heerlijke pot voetbal vloerde KRC Genk tegenstander Royal Antwerp FC op de Bosuil: 2-3. Die uitslag zal men in Brugge niet onaangenaam vinden. Als het zondag van RSC Anderlecht wint, kan het in de stand tot tien punten weglopen van de eerste achtervolger. En volgende week al de titel vieren!

Na de eerste speeldag van de nacompetitie kan er al een voorzichtige stand van zaken opgemaakt worden. Door de spannende driepunter in Deurne-Noord is Genk over Antwerp naar de tweede stek gewipt. De kersverse bekerwinnaar volgt nu op zeven punten van Club Brugge, terwijl The Great Old op acht eenheden geparkeerd blijft. Bovendien heeft Club uiteraard nog het duel met Anderlecht te goed.

Stel dat Blauw-Zwart zondag aan het langste eind trekt, dan wordt het gat met de overige concurrenten wel erg groot. In het beste geval kan Club volgend weekend al tot kampioen gekroond worden. Dan moet het wel zelf winnen van Genk, waardoor het vanzelf opnieuw haar eerste achtervolger op een nederlaag ziet stranden. Daarnaast mag Antwerp ook niet winnen op het veld van Anderlecht. 

Kortom: als Club Brugge zes op zes haalt, mag de champagne misschien al ontkurkt worden, op voorwaarde dat Antwerp geen drie punten ophaalt in het Astridpark. Mocht dat scenario zich niet voltrekken, heeft de regerende landskampioen uiteraard nog vier speeldagen de tijd om haar titel te verlengen.