Club Brugge laat jonkies verhuizen en werkt samen met de Stad Roeselare

Club Brugge laat jonkies verhuizen en werkt samen met de Stad Roeselare

27-04-2021 19:30
3

Bij Club Brugge is men nog steeds bezig met hevige veranderingen en daar horen ook enkele verhuizen bij. Club NXT speelde dit seizoen op de velden van Lokeren-Temse, maar daar komt binnenkort verandering in. Vanaf volgend seizoen speelt het namelijk op de velden van Roeselare, samen met heel wat andere ploegen van Club Brugge.

Het is nog onduidelijk of Club NXT volgend seizoen ook in Eerste Klasse B zal spelen, maar als er wordt gevoetbald, zal dat op de velden van het failliete KSV Roeselare gebeuren. Tegenover Krant van West-Vlaanderen bevestigt de Stad Roeselare dat het een akkoord heeft gevonden met Club Brugge.

Club Brugge mag het hoofdterrein van Schiervelde gebruiken, samen met de club SK Roeselaere-Daisel. Op dat veld zullen de partijen van Club NXT worden afgewerkt. Het gaat ook om een verhuur van lange termijn en een periode van maar liefst dertig jaar. Naast Club NXT zullen ook Club YLA en diverse jeugdploegen op de velden in Roeselare spelen.

Club Brugge zal daarop investeren in de velden op Schiervelde en het kleedkamercomplex vernieuwen, waar ook de vernieuwde club SK Roeselare-Daisel van profiteert. De oefenterreinen rond Schiervelde zullen in de nabije toekomst ook de uitvalbasis van de U13 tot en met de U16 van Club Brugge vormen.