Anderlecht in de wolken met komst van Refaelov: 'Ontwikkeling spelers versnellen'

Anderlecht in de wolken met komst van Refaelov: 'Ontwikkeling spelers versnellen'

26-04-2021 17:32
22

RSC Anderlecht heeft haar eerste grote transfer voor volgend seizoen maandag afgerond. Paars-wit wist Lior Refaelov vast te leggen. De Gouden Schoen komt transfervrij over van Royal Antwerp FC. Volgens Peter Verbeke is de komst van de 35-jarige middenvelder een goede zet voor Anderlecht. 

Refaelov mocht maandag 35 kaarsjes uitblaen, maar zelf liet de voorbije maanden bij Antwerp zien dat hijzelf nog niet is uitgeblust. Verbeke is dan ook maar wat blij met de komst van de Gouden Schoen. "Iedereen kent de kwaliteiten van Lior en het is duidelijk dat deze heel goed aansluiten op het voetbal dat wij voor ogen hebben", stelt de Sports Director op de website van RSC Anderlecht.

Anderlecht zette de voorbije jaren stevig in op de jeugd. De komst van Refaelov lijkt daar haaks op te staan, maar volgens Verbeke is de transfer net een meerwaarde voor de jonge groep van Anderlecht. "Door zijn ervaring maar zeker ook door zijn enorme drive en professionalisme is hij iemand die onze vele jonge spelers op en naast het veld beter kan maken. In die zin kan Lior de ontwikkeling van deze spelers versnellen en tegelijk ook belangrijk zijn voor de club met goals en assists."

Voor Refaelov is Anderlecht zijn derde ploeg in België. Voor hij zich toonde bij Antwerp, was Refaelov de grote man bij Club Brugge. In de Bekerfinale van 2015 maakte Rafa nog de winnende goal tegen Anderlecht. Met Club Bugge won hij ook twee Belgische landstitels.