De Condé spreekt duidelijke taal over Heynen: 'Verdient plekje bij Rode Duivels'

De Condé spreekt duidelijke taal over Heynen: 'Verdient plekje bij Rode Duivels'

26-04-2021 15:31
6

KRC Genk is er zondag in geslaagd om de Beker van België te pakken en zag Bryan Heynen de beker omhoog hijsen. Een mooie bekroning voor zijn seizoen, al vindt men bij Genk dat Heynen misschien nog een andere beloning verdient: de Rode Duivels.

De middenvelder werd al even genoemd als potentiële Rode Duivel en was door de blessure van Axel Witsel ook plots een grote kandidaat om een kans te krijgen. Roberto Martinez koos – tot onbegrip van flink wat mensen – voor RSC Anderlecht-speler Albert Sambi Lokonga.

Bij Genk vond men Heynen een kans verdienen voor de Rode Duivels. "Bryan speelt sinds zijn terugkeer uit blessure op zo een hoog niveau. Het is een speler die zijn plaats bij de Rode Duivels heeft", gaf technisch directeur Dimitri De Condé aan op de officiële kanalen van Genk.

Heynen is na zijn blessure ook bezig aan een goed seizoen en is volgens De Condé misschien wel de belangrijkste speler in het team. "Er is geen enkele speler die zo een impact op een ploeg heeft, terwijl we toch een ploeg zijn die Play-Off 1 speelt", klinkt het.

Op een kans blijft het echter wachten voor Heynen, die nog steeds geen interland achter zijn naam heeft staan. Maar als het van De Condé afhangt, komt daar binnenkort verandering in. "We zijn soms wat braaf in onze uitspraken, maar Bryan hoort thuis in de selectie van de Rode Duivels", besluit hij.