OFFICIEEL: Gouden Schoen Refaelov wisselt Royal Antwerp FC voor RSC Anderlecht

OFFICIEEL: Gouden Schoen Refaelov wisselt Royal Antwerp FC voor RSC Anderlecht

26-04-2021 17:17
46

De kogel is door de kerk, Lior Refaelov trekt vanaf het seizoen 2021 – 2022 het shirt van RSC Anderlecht aan. De Gouden Schoen laat Royal Antwerp FC achter zich.

Wat twee weken geleden begon als een bizar gerucht is nu officieel. Refaelov tekende bij Anderlecht een contract voor twee seizoenen. Paars-wit neemt de Gouden Schoen transfervrij over, want het contract van de middenvelder op de Bosuil loopt deze zomer af.

'RSCA bevestigt de vele berichten in de media: Lior Refaelov komt volgend seizoen naar Anderlecht. De voormalige Israëlische international, dit seizoen al goed voor 14 doelpunten en 12 assists, speelt de komende twee seizoenen voor RSCA', klinkt het bij Anderlecht. 

Antwerp wilde Refaelov naar verluidt ook aan boord houden, maar de speler kon op de Bosuil slechts bijtekenen voor één seizoen. Ook het Israëlische Maccabi Haifa probeerde Refaelov te overtuigen, maar de speler wilde liever in België blijven.

Joker van 35 jaar
Refaelov mocht maandag 35 kaarsjes uitblazen. Bij Anderlecht moet hij tussen al het jeugdige geweld voor de ervaring gaan zorgen als een mentor en joker. Voor Refaelov is Anderlecht zijn derde club in België. In het verleden stond hij ook acht jaar onder contract bij Club Brugge.

Op het palmares van Refaelov staan onder meer vier Israëlische titels, twee Belgische titels en twee Belgische bekers. Vorig seizoen won Rafa met Antwerp de beker. In de finale versloeg The Great Old Club Brugge met 1-0. Refaelov scoorde het enige doelpunt van de partij. In 2015 schonk Refaelov Club Brugge de Beker van België. In de finale schoot hij vlak voor het einde de 2-1 op het bord tegen … Anderlecht.