Het bekerelftal: dit team kunnen KRC Genk en Standard samen opstellen

Het bekerelftal: dit team kunnen KRC Genk en Standard samen opstellen

24-04-2021 13:45 Laatste update: 25-04-2021 13:43
4

KRC Genk en Standard gaan zondag strijden voor de Croky Cup. Welk team zouden ze samen kunnen opstellen? Wij doen een poging om dat te achterhalen. 

Meer ervaring in doel
Bij KRC Genk had Maarten Vandevoordt letterlijk en figuur een grote worden, maar voorlopig geven we het voordeel aan een ander jeugdproduct: Arnaud Bodart. Hij was dit seizoen één van de weinige constante factoren bij Standard en heeft een aandeel in het ticket voor Play-Off 2.

Voordeel voor KRC Genk achterin
KRC Genk maakte vorige week niet de beste beurt in de defensie, maar heeft daar wel heel wat talent rondlopen. Zo lijkt Gerardo Arteaga de meest logische keuze als linksback.

Centraal achterin was Merveille Bokadi normaal gezien een zekerheid, maar hij heeft zijn achillespees gescheurd. Jhon Lucumi haalt daarom de ploeg. De veelbelovende Mark McKenzie wordt zijn maatje achterin, maar de vierde plaats gaat naar Standard. Hugo Siquet doet het uitstekend op de rechtsback.

Knap middenveld
De buffer in het middenveld wordt gevormd door Bryan Heynen en Nicolas Raskin, die heel complementair kunnen zijn. Heynen is nog iets secuurder in de passing, maar toont minder vechtersmentaliteit. Raskin heeft dat voor twee.

Als aanvallende middenvelder gaan we voor Selim Amallah, ook al valt ook Kristian Thorstvedt steeds meer op met zijn goals. Amallah kan een match beslissen met één flits, terwijl Thorstvedt ook beweging rond zich nodig heeft. Dat geeft voor ons de doorslag.

Trio blijft samen
In de aanval heeft KRC Genk goud in handen. Diep in de spits kunnen we alleen maar topschutter Paul Onuachu kiezen, hoe goed Joao Klauss ook speelt. Op de flanken zien we met Théo Bongonda en Junya Ito nog twee spelers met fantastische statistieken.

De flanken van Standard hebben dit seizoen toch wat minder laten zien. Mehdi Carcela is te wisselvallig en ook Maxime Lestienne is niet altijd een garantie op beslissende passes. In één match kunnen ze hun seizoen zondag wél goedmaken.