Media pakken uit met Super League: 'Op instorten door Brexit, super belachelijk'

Media pakken uit met Super League: 'Op instorten door Brexit, super belachelijk'

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 13:07wo 21-04-2021 om 13:07

De val van de Super League zorgt voor vreugde in Europa. Dat het elitetoernooi nu alweer van de baan lijkt, is groot nieuws in landen als Engeland, Spanje en Italië.

Het besluit van de Big Six van de Premier League om zich terug te trekken, legde een bom onder het project. "De clubs hebben hun verstand terug", reageert Manchester United-icoon Rio Ferdinand bij BT Sport. "Voetbal is en zal altijd voor de fans zijn en er was niet eens aan hen gedacht bij de plannen. Een schande." 'Het is einde verhaal voor de Super League. Goed gedaan fans', laat ook voormalig Liverpool-verdediger Jamie Carragher weten via Twitter.

De spelers van Liverpool spraken zich al uit tegen de Super League en ook die van Manchester City en Manchester United zijn opgelucht. 'Wat een prachtige dag voor het voetbal', stelt City-speler Benjamin Mendy. 'Laten we allemaal verenigd blijven', voegt United-aanvoerder Harry Maguire daaraan toe. De FA geeft in een verklaring aan dat de Super League 'onze sport had kunnen verdelen, maar in plaats daarvan heeft het ons juist verenigd.'

Het nieuws van de Super League prijkt op de meeste voorpagina's in Engeland, maar ook in Spanje en Italië pakken ze groot uit met de val van het toernooi. Zo rept Mundo Deportivo over een 'Brexit'. 'Super belachelijk', kopt Marca. Diario Sport concludeert dat de Super League alweer 'instort'. 'Superflop', oordeelt La Gazzetta dello Sport.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws