Kums in de problemen bij KAA Gent: Dit moet een zware tik zijn

Kums in de problemen bij KAA Gent: "Dit moet een zware tik zijn"

20-04-2021 11:15
13

KAA Gent heeft zich toch nog kunnen plaatsen voor Play-Off 2. Het heeft dat wel gedaan zonder Sven Kums, die op de bank is verzeild. Wim De Coninck vreest een einde in mineur voor Kums.

"Nu Sven naast de ploeg valt, halen de Buffalo's plots resultaten", aldus De Coninck bij Het Nieuwsblad. "Het valt wel nog te bezien of Gent dit nieuwe systeem nu ook in de Play-Offs zal hanteren. Maar door de lichte verschuiving van Odjidja, slinken ook de speelkansen van Sven. Het is gelukkig een rustige, verstandige jongen, die ook na zijn Gouden Schoen bescheiden bleef. In Gent vond hij onder Thorup toch weer zijn goede vorm terug."

De Coninck vraagt zich wel af of Kums nu kan terugkomen. "Dit seizoen merkte je wel vaker aan zijn lichaamstaal dat hij zich niet goed voelt. Je kunt hem zeker geen gebrek aan inzet verwijten, maar het wilde maar niet lukken. Dit moet dan ook een zware tik zijn. En ik vrees dat hij nu wel met de nodige vraagtekens zal zitten. Maar ik vermoed dat Vanhaezebrouck toch zal proberen om de moraal van Sven opnieuw op te krikken."

De volgende weken worden cruciaal. "Er komen ook belangrijke duels aan. En dus wordt het dan toch kiezen tussen het collectief of de rehabilitatie van Kums. Maar er dringt zich wel een gesprek op tussen speler en coach, want Sven is toch ook al een speler van 33. Hij moet zich belangrijk voelen. Maar hij moet zichzelf nu even opnieuw ontdekken.”