Degryse: Dat is toch wel triestig voor een club als AA Gent

Degryse: "Dat is toch wel triestig voor een club als AA Gent"

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 14:47vr 16-04-2021 om 14:47

Met 6 ploegen strijden ze de laatste speeldag voor drie plaatsen in Play Off 2. KV Oostende of RSC Anderlecht zijn zeker van Play Off 2, maar dan volgen 6 ploegen met een verschil van twee punten tussen hen. Waarvan vier ploegen het tegen elkaar opnemen in de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. Marc Degryse schat de kansen in voor de Play Off 2 plaatsen.

Beerschot (47 ptn), Standard (47 ptn), Zulte Waregem (46 ptn), AA Gent (46 ptn), KV Mechelen (45 ptn) en OH Leuven (45 ptn). Bovendien zijn er met Beerschot-Standard en Zulte-Waregem-AA Gent twee rechtstreekse duels voor play-off 2. De winnaars van die matchen zijn dus sowieso geplaatst, Beerschot heeft zelfs genoeg aan een punt om bij de eerste acht te eindigen.

Marc Degryse zou het riskant vinden om het op een akkoordje te gooien. "Het zou gevaarlijk zijn om in de onderlinge duels het op een akkoordje te gooien en voor een gelijkspel te gaan. Standard kan, met twee matchen minder gewonnen, evengoed nog uit de top acht vallen", vertelt Degryse aan Het Laatste Nieuws.

Over KAA Gent is Degryse redelijk scherp. "En AA Gent staat momenteel zelfs niet eens in play-off 2. Dat is toch wel triestig voor een club als AA Gent, dat bij het begin van het seizoen torenhoge ambities had. Voor winst gaan is dus de enige boodschap. Zeker omdat KV Mechelen en OH Leuven haalbare matchen hebben. Het wordt nagelbijten tot de laatste minuut voor alle zes", vertelde Degryse.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws