Anderlecht heeft nu tien jaar voorsprong genomen op de rest

"Anderlecht heeft nu tien jaar voorsprong genomen op de rest"

Gepubliceerd: vrijdag 16 april 2021 om 08:30vr 16-04-2021 om 08:30

Zondag speelt Anderlecht een belangrijke partij tegen STVV. Jonathan Legear (34) heeft bij beide teams gespeeld en ziet het helemaal goedkomen bij Anderlecht na een aarzelend seizoen.  

"Anderlecht heeft met de komst van Kompany voor een heel andere filosofie gekozen dan de andere teams", aldus Legear bij Sudpresse. "Maar je kan mijn eerdere interviews gelezen. Ik behoorde tot die kleine groep die altijd al dacht dat het project zou slagen. Het enige punt waar Anderlecht slecht heeft gescoord is communicatie. Het bestuur had al van bij het begin moeten zeggen dat de fans geduld moesten hebben, in plaats van een dubbele boodschap te geven."

Legear twijfelt niet: Anderlecht gaat niet meer plooien. "Vanaf nu zijn ze gelanceerd. Dat zeg ik niet alleen door de zeges tegen Antwerp en Club Brugge. Ik heb Anderlecht dit seizoen verschillende keren het beste voetbal van België zien spelen. Als ze stabiliteit vinden in de kern gedurende enkele seizoenen, dan halen ze Club Brugge in drie jaar in en worden ze weer kampioen. Daar ben ik van overtuigd."

Meer nog: Legear denkt dat Anderlecht de basis legt voor een nieuwe heerschappij. "Met de visie van Kompany is Anderlecht het tijdperk van het moderne voetbal binnengetreden en hebben ze tien jaar voorsprong gepakt op de andere Belgische clubs. Mijn uitleg klinkt misschien gek, maar we zullen over een paar jaar nog eens praten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Heeft Legear gelijk?

Ja
58%
Nee
42%
(846 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws