Breaking news

Veel lof voor Vincent Kompany: "Hij is eigenlijk te goed voor RSC Anderlecht"

Maesschalck minimaliseert eigen rol voor EK-roem: Ben zeker geen wonderdokter

Maesschalck minimaliseert eigen rol voor EK-roem: "Ben zeker geen wonderdokter"

Gepubliceerd: dinsdag 13 april 2021 om 11:27di 13-04-2021 om 11:27

Het fysieke lot van Eden Hazard en Axel Witsel komt in handen te liggen van Lieven Maesschalck. De bekende fysiotherapeut probeert hen klaar te stomen voor het Europees Kampioenschap, dat midden juni start. Maesschalck geniet alvast een uitstekende reputatie binnen de sportwereld, al wuift hij zijn eigen verdiensten weg.

"Iedereen doet de dingen die hij denkt dat goed zijn", legt hij uit bij Sporza. "Maar je vraagt dat misschien beter aan de spelers. Ik amuseer me er zelf wel in en probeer voortdurend te evolueren. Ik ben zeker geen wonderdokter, maar het is logisch dat je teruggaat naar iemand die je kent en waar je je goed bij voelt." 

Dat een EK-triomf in zijn handen ligt, wil Maesschalck niet gezegd hebben. "Het is de eerste keer dat ik dat hoor. We zijn een team, ik maak geen spelers en ik kan zelf niet voetballen. De ploeg zal het verschil maken, niet wij. Onze taak is om de spelers optimaal hun job te laten uitoefenen. Ik word geen Europees kampioen, het team hopelijk wel", klinkt het nederig.

Corona hakt erin
Door de coronacrisis ligt de fysieke belasting enorm hoog bij voetballers. "Of ik vrees voor nog blessures?", krijgt Maesschalck toegeworpen. "Het EK begint pas over twee maanden en het seizoen is nog aan de gang. Ik kan daar dus nog geen uitspraken over doen. Maar we hopen dat iedereen fit zal zijn." 

"Het is zeker zo dat dit geen normaal jaar is geweest. De spelers hadden geen goede voorbereiding, sommigen kregen corona, het schema wordt drukker en drukker, ... Je moet als nationale ploeg dus ook wat geluk hebben met blessures. We wachten rustig af en zijn klaar om iedereen bij te staan."  

Inside informatie kan of wil Maesschalck niet geven. "Ik hoor ze zo kort voor het EK niet meer of niet minder", beweert hij. "We zijn al jaren bezig met dit proces. Er is een heel open communicatie tussen ons en de verschillende clubs. Dat is essentieel. En de spelers hebben vertrouwen in mij en het team. Die band groeit met de jaren. Als ze vragen hebben, contacteren ze ons." 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws