UPDATE: Cercle Brugge gaat niet in beroep na binnenhalen van behoud

UPDATE: Cercle Brugge gaat niet in beroep na binnenhalen van behoud

Gepubliceerd: maandag 12 april 2021 om 16:25ma 12-04-2021 om 16:25

Laatste update: dinsdag 13 april 2021 om 16:46di 13-04-2021 om 16:46

Kevin Hoggas moet mogelijk drie speeldagen missen. Het Bondsparket stelde de speler van Cercle Brugge maandag een schorsingsvoorstel voor. De Vereniging kan nog in beroep gaan. 

Afgelopen weekend zette Cercle Brugge een grote stap richting het behoud. Het won met 3-0 van Oud-Heverlee Leuven en is nu al zeker dat het niet rechtstreeks kan degraderen. De enige smet zaterdag was de rode kaart van Hoggas. Al na 33 minuten mocht de Fransman inpakken met rood.

Voor zijn rode kaart moet Hoggas nu een schorsing van drie speeldagen vrezen. Ook een boete van 3.000 is zijn deel indien Cercle Brugge akkoord gaat met het schorsingsvoorstel. 

Indien Cercle Brugge niet in beroep gaat, mist Hoggas de slotspeeldag. Cercle Brugge speelt dan bij KV Oostende. Het is nog niet zeker of er dan voor Cercle Brugge iets op het spel staat. Wint Moeskroen maandag niet tegen Antwerp dan is Cercle Brugge gered en zit het seizoen voor de groen-zwarte er na zondag al op.

Update: Het Nieuwsblad meldt dat Cercle Brugge aanvankelijk van plan was om in beroep te gaan tegen het schorsingsvoorstel van drie speeldagen effectief voor Kevin Hoggas, maar door het behoud in de Jupiler Pro League zal Groen-Zwart de straf aanvaarden.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws