Als je dit zag, hebben Vercauteren en Kompany het eigenlijk nog lang uitgehouden

"Als je dit zag, hebben Vercauteren en Kompany het eigenlijk nog lang uitgehouden"

05-04-2021 23:43
7

Frank Vercauteren heeft geen al te best beurt gemaakt tegen zijn ex-club. Royal Antwerp FC kwam ongeïnspireerd en verdedigend voor de dag tegen RSC Anderlecht, wat resulteerde in een pak rammel: 1-4. Het panel van Extra Time schoof de verantwoordelijkheid in de schoenen van de ervaren trainer.

"Het was niet goed, ik denk dat ze met de verkeerde mentaliteit aan de wedstrijd begonnen zijn", opende Patrick Goots de debatten in het praatprogramma. De ex-aanvaller maakte wel één kanttekening. Volgens hem spelen de lege tribunes Antwerp veel parten. "Dan had er meer vuur in gezeten", is Goots overtuigd. Filip Joos vulde gretig aan. "Het was een clash der stijlen, dat was toch erg duidelijk. Als je naar deze wedstrijd kijkt, hebben Vercauteren en Kompany het eigenlijk nog lang uitgehouden met elkaar. Water en vuur", verwijst Joos naar het eerdere vertrek van Vercauteren uit Brussel.

"Vercauteren wilde het op dezelfde manier doen als vorige week", gaat Francky Van der Elst wat dieper in op de tactiek. Bij Club Brugge haalde The Great Old op dezelfde manier een 0-2-zege binnen. "Toen viel het echter mee. Vandaag waren ze te passief, te cynisch zou ik zelfs durven zeggen. Ondanks het feit dat ze compact wilden spelen, was er toch veel ruimte tussen de lijnen, vooral voor Ashimeru. Ze dekten niet echt door. Het was heel vaak gewoon met vijf op een lijn blijven, waardoor er toch nog de nodige ruimte was."

Joos ergerde zich aan de aanpak van Antwerp. Die bleek te verdedigend en voorzichtig. "Je mag dat doen op Club Brugge, de ongenaakbare leider buitenshuis. Maar thuis, tegen een ploeg die toch vijf punten achter je stond ... Dan moet je meer doen", oordeelt de journalist. "Ik vind het echt ontgoochelend wat Antwerp maar bracht. Er zijn te veel thuiswedstrijden waar Antwerp dit overkomt."

Gebrek aan kwaliteit aan de bal
Ook Gert Verheyen nam het tactische plaatje van Vercauteren onder de loep. Hij was ietsje milder. "Als dat lukte tegen Club Brugge, is het niet abnormaal om dat opnieuw te doen", vindt hij. Dan moet het scenario van de match wel weer in je voordeel zijn. Dat was nu helemaal anders natuurlijk. Om dan nog om te schakelen of op een andere manier te beginnen voetballen, dat is moeilijk in je hoofd te steken."

"Je kan zeker laag verdedigen, maar op het moment dat je de bal krijgt, wat kan je er dan mee doen?", vraagt Verheyen zich openlijk af. "Dat was te mager. Er was te weinig kwaliteit aan de bal. Alles wat vooruit ging richting Lamkel Zé of Refaelov, daar konden die twee niets mee doen."