Van den Bergh (Beerschot) klaagt over ref: “Hij stond perfect om te fluiten”

Van den Bergh (Beerschot) klaagt over ref: “Hij stond perfect om te fluiten”

05-04-2021 09:45
7

Beerschot ging tegen een tienkoppig Cercle Brugge ten onder met 2-1. Doelpuntenmaker langs de kant van Beerschot Jan Van den Bergh liet zich tegenover Sporza uit over de wedstrijd.

"We spelen een draak van een eerste helft. We schieten onszelf in de voet door de match niet goed te beginnen”, begint Van den Bergh. “Dan sta je 2-0 achter bij de rust en is de tweede helft een heel moeilijke opgave. We komen wel snel op 2-1 en creëren enkele goeie kansen, maar dan zijn we niet efficiënt genoeg voor doel. We gingen man op man spelen en Rapha, Ryan en Tom zakten uit om het spel te maken. Dat lukte wel, maar we konden te weinig naar voren toe voetballen."

Van den Bergh beklaagde zich ook over de ref. Beerschot riep om een penalty/vrije trap in de slotfase. "Ik kom naar binnen met de bal en doe een een-twee met Joren. Ik denk dat ik tussen twee of drie man door wil slalommen. Op het laatste moment tik ik de bal en word ik geraakt. Erbuiten, heb ik gehoord. Ik begrijp dat de VAR niet tussenkomt omdat het geen strafschop is, maar de scheids stond perfect om vrije trap te fluiten."

Beerschot hoopte nog op Play-Off 2, maar kon de drie punten niet binnenhalen. "Het is moeilijk te zeggen in deze competitie. De resultaten van Oostende en Mechelen gaven goeie hoop voor de play-offs, maar dan moeten we natuurlijk zelf winnen. Daar zijn we niet in geslaagd, dus moeten we woensdag opnieuw gaan voor de winst. Dan zien we wel waar we terechtkomen."