VP-Analyse: Gelukje voor Club Brugge met strafschop tegen verrassend KV Kortrijk

VP-Analyse: Gelukje voor Club Brugge met strafschop tegen verrassend KV Kortrijk

03-04-2021 22:58 Laatste update: 23:33
18

Club Brugge ging met 1-2 winnen in Kortrijk. Club Brugge pakt zo na een nederlaag opnieuw drie punten. De strafschop zorgde voor veel commotie achteraf. In deze analyse bekijken we de wedstrijd van dichterbij. 

Felbevochten
Op een moeilijk veld werd er heel veel gestreden. KV Kortrijk toonde zich als een echte strijdersploeg die Club Brugge niet liet voetballen. Zo kon de ploeg van Clement nooit echt in haar comfortzone komen. KVK leverde uitstekend werk om er een stevige pot voetbal van te maken.

Moeilijk Club Brugge
Club Brugge had het opvallend moeilijk in het Guldensporenstadion. Vanaken en Vormer konden zich niet echt ontpoppen tot draaischijven, en ook De Ketelaere en Chong konden Dost niet bedienen of dreigen zoals het zou moeten. 

De verdediging stond wel goed bij de vele hoge ballen, en ook de altijd betrouwbare Mignolet was nodig.

Verrassend Kortrijk
KV Kortrijk, dat de afgelopen weken teleurstelde, voetbalde fris en fruitig. Met gewiekste aanvallers en aandachtige verdedigers konden ze goed voetbal spelen. Ze hadden wat pech bij de afgekeurde 1-0 en wereldgoal van Sobol, met wat meeval sloten ze deze wedstrijd zelfs winnend af.

Commotie om strafschop
Een kwartier voor het einde ging Sobol neer na een flauw duwtje. Strafschop zei Vergoote. Niemand begreep echt waarom, maar Vanaken nam het cadeau maar al te graag in ontvangst: 1-2. Dit zal wellicht nog voor enkele dagen een gespreksonderwerp blijven

Nog 2 wedstrijden
Club Brugge heeft niets of niemand te vrezen. De tegenstand zal bepalen hoe snel ze kampioen zijn. KV Kortrijk echter moet nog aan de bak. Mathematisch kunnen ze nog degraderen.