Klauss zat ei zo na bij KAA Gent: Hebben toen een bod uitgebracht

Klauss zat ei zo na bij KAA Gent: "Hebben toen een bod uitgebracht"

02-04-2021 09:15
3

Joao Klauss maakt furore bij Standard. De Braziliaanse aanvaller was vorige zomer ook in beeld bij KAA Gent, maar die deal ging uiteindelijk niet door. Rafinha (38) bevestigt dat zijn ex-club hem heeft opgebeld om informatie te krijgen. 

"AA Gent belde me inderdaad om te informeren naar Klauss", geeft Rafinha aan bij Het Nieuwsblad. "Ik speelde drie jaar geleden een seizoen samen met hem, bij HJK Helsinki. Ik was zelfs zijn tolk wanneer hij weer eens een interview moest geven voor de Finse media. Toen AA Gent op de proppen kwam, vroeg Klauss zelf ook naar mijn ervaringen in jullie land. Ik heb hem altijd verteld dat hij geknipt was voor de Belgische competitie."

Rafinha gelooft dat KAA Gent hier een kans gemist heeft. "Klauss bij AA Gent, dat was a perfect match geweest, zeker sinds de terugkeer van Hein Vanhaezebrouck. Mij doet hij altijd wat denken aan Laurent Depoitre, omdat hij héél veel werk voor de ploeg verricht en zo sterk is. Lolo was fysiek wel nog indrukwekkender. Ongelooflijk hoeveel kracht die had toen ik met hem speelde. En Klauss vond ik dan weer beter in samenspel."

Manager Michel Louwagie geeft aan dat KAA Gent wel degelijk een poging heeft gedaan. “We brachten een bod uit om hem definitief vast te leggen. Maar de eigenaar van Hoffenheim wilde uiteindelijk van geen verkoop weten. Niet omdat het bedrag ontoereikend was, maar omdat hij hem na uitleenbeurten eens bij Hoffenheim aan het werk wilde zien."