Vandenbempt snapt Rode Duivels niet: “Waar wacht Martinez nog op?”

Vandenbempt snapt Rode Duivels niet: “Waar wacht Martinez nog op?”

30-03-2021 09:13
18

Verschillende voetballanden protesteren tegen de erbarmelijke situatie namens het bouwen van de WK-stadions in Qatar. Peter Vandenbempt snapt niet dat de Rode Duivels, de nummer één van de wereld, niet met een statement komen.

De Rode Duivels gaan ook tegen Wit-Rusland niets ondernemen. “Absoluut niet. Op de persconferentie vrijdag zei bondscoach Roberto Martínez dat ze ‘wel iets gingen doen, maar niet meteen, want de reactie mocht niet emotioneel zijn en kon pas als alles zeer duidelijk is'. Dat sloeg nergens op. Ik begrijp echt niet wat er voor hem nog niet duidelijk is. Op de site van Amnesty International stond vorige week nog een pagina met een zeer recente update over de toestand van de mensenrechten en de arbeidsomstandigheden in Qatar. Een noodkreet. Waar wacht Martínez op?”

Volgens Vandenbempt heeft zo’n actie wel nut. “Toch wel. Je laat zien dat je met het lot van de werknemers, de vrouwen en de lgbtq-gemeenschap begaan bent. De Duivels zouden ook in dat protest nummer één van de wereld geweest kunnen zijn. Maar ze hebben voor de wedstrijden tegen Wales en Tsjechië de kans laten schieten, en zullen dat vanavond ook doen. Dat is nochtans het enige dat de voetbalwereld nog kan doen. Wat de Black Lives Matter-beweging teweeg bracht, dat kun je hier ook doen. Tenzij je dat minder belangrijk vindt natuurlijk.”