Van Club Brugge naar Oostenrijkse Tweede Klasse: Had gewoon dat gevoel

Van Club Brugge naar Oostenrijkse Tweede Klasse: "Had gewoon dat gevoel"

27-03-2021 21:00

Bij de jonge Beloften zagen we met Brandon Baiye deze week een opvallende naam in de selectie. Hij werd opgeleid door Club Brugge, maar besloot toch om te vertrekken en speelt nu in de Oostenrijkse Tweede Klasse. Baiye legt zijn vertrek uit.

Hij was amper zeventien jaar oud toen Baiye mocht debuteren, maar veel meer spelen deed hij daarop niet meer voor Blauw-Zwart. De middenvelder besloot dan ook om te vertrekken. "Na dat seizoen heb ik beslist om mijn contract niet te verlengen, meer moet je daar niet achter zoeken", zegt hij in Het Nieuwsblad.

Zijn vertrek kwam er dus niet om ruzie of een akkefietje "Kijk, ik was gewoon heel trots dat ik als jeugdspeler van Club Brugge tot in het eerste elftal was geraakt. Dat is echt niet zo evident. Ik mocht twee keer invallen en trainde dagelijks met top­spelers als ­Vormer en Van­aken", geeft Bauye aan.

"Daar heb ik heel veel van opgestoken. Ik ben nog altijd trots dat ik dat heb bereikt. Maar ik had het gevoel dat ik moest vertrekken", aldus Baiye. Hij koos voor een transfer naar het Franse Clermont Foot, dat hem dit seizoen uitleent aan de Oostenrijkse tweedeklasser Austria Lustenau.