Bayat praat over toekomst Martinez: “Een contract geeft geen absolute bescherming”

Bayat praat over toekomst Martinez: “Een contract geeft geen absolute bescherming”

27-03-2021 14:14
1

Bondscoach Roberto Martinez werd al enkele keren met een vertrek in verband gebracht. Mehdi Bayat praat in een interview met Le Soir over de toekomst van Martinez bij de Rode Duivels.

Martinez heeft nog een contract tot december 2022. “Een contract blijft een principiële garantie, maar geen absolute bescherming. Zeker niet in het voetbal! Maar door vier jaar met iemand te werken, heb je genoeg tijd om te beseffen of die persoon eerlijk is. Dat gezegd hebbende, is het normaal dat de coach van een team dat bijna twee jaar lang wereld nr. 1 is, gewild is.”

“Bij de Federatie hebben mijn voorgangers bondscoaches gekend die bij het minste contact met een club naar het kantoor kwamen om te vragen dat hun salarissen opnieuw werden beoordeeld. De publieke opinie kan op zijn minst dit krediet geven met betrekking tot Martinez: wanneer hij het onderwerp is geweest van een serieuze interesse van een club of zelfs een land, houdt hij ons op de hoogte.”

Bayat acht de kans laag dat Martinez voor zijn contract zal opstappen. “Bijna nul. Dat denk ik tenminste. Maar aan de andere kant ben ik 101% zeker van één ding: Roberto zal de Duivels nooit verlaten zonder de toestemming van de Belgische Unie. Aan het einde van het EK of later, midden in het seizoen. Ik durf daarvoor mijn hand in het vuur steken!”, aldus Bayat.