Saintfiet zet het nietige Gambia op haar kop: Feest zal nog enkele dagen duren

Saintfiet zet het nietige Gambia op haar kop: "Feest zal nog enkele dagen duren"

27-03-2021 12:42 Laatste update: 12:54
4

Tom Saintfiet is even god in Afrika! Onze landgenoot slaagde erin om het kleine Gambia te plaatsen voor de grote Africa Cup of Nations, een prestatie die het nog nooit afleverde. Vanzelfsprekend heerst er momenteel een geweldige sfeer in het land.

"Ons hotel wordt momenteel afgesloten door de politie anders zouden we hier niet rustig kunnen zitten", getuigde Saintfiet na de historische prestatie bij Sporza. "Buiten zijn er mensen aan het feesten. "Dat begon al tijdens de match en dat zal nog enkele dagen duren. Het duurde anderhalf uur voor de spelersbus van het stadion naar het hotel kon rijden, terwijl dat normaal op 5 minuten kan. Zelf hou ik het rustig om me aan de coronaregels te houden."

"Gambia is een klein land, maar het is voetbalgek", beschrijft Saintfiet. "Voetbal is heilig en de mensen hebben er altijd van gedroomd om zich eens te kwalificeren voor de Afrika Cup. Ze keken op naar grote broer Senegal. Dat we er nu bij zijn op het hoogste niveau van het Afrikaanse voetbal maakt hen bijzonder trots. Een standbeeld in Gambia? Dat weet ik niet. Ik weet wel dat de president me in november al opbelde om ons geluk te wensen. Ook donderdag heeft hij me gebeld."