Boze Abramovich ontkent dat hij Chelsea in opdracht van Poetin heeft gekocht

Boze Abramovich ontkent dat hij Chelsea in opdracht van Poetin heeft gekocht

24-03-2021 13:04
1

Roman Abramovich bestrijdt dat hij Chelsea in opdracht van de Russische president Vladimir Poetin heeft gekocht. Dat wordt beweerd in het boek 'Putin's People'. De steenrijke eigenaar van de Premier League-topclub klaagt de uitgeverij aan wegens smaad.

Het boek beweert dat Abramovich in 2003 op bevel van het Kremlin in Chelsea is gestapt. Die transactie zou onderdeel zijn geweest van een grote stroom zwart geld die Poetin controleerde, om de Russische invloed in het buitenland uit te breiden, zo schrijft onder meer Sky Sports.

Abramovich doet de beschuldigingen af als 'vals en misleidend'. "Het boek bevat een aantal valse en lasterlijke beweringen over mij. Vooral in betrekking met mijn overname van Chelsea Football Club", zegt de 54-jarige miljardair in een verklaring. Zijn advocaten Harbottle en Lewis zijn van mening dat 'ten onrechte wordt beweerd dat onze cliënt corrupt heeft gehandeld'.

Met de hulp van Abramovich groeide Chelsea in Engeland uit tot een absolute topclub. Sinds de entree van de Rus op Stamford Bridge wonnen The Blues vijf keer de Premier League, vijf keer de FA Cup, driemaal de League Cup en één keer de Champions League.