Antwerp maakt indruk: Enige manier om Club Brugge te neutraliseren

Antwerp maakt indruk: "Enige manier om Club Brugge te neutraliseren"

22-03-2021 11:23
94

Antwerp heeft leider Club Brugge verslagen met 0-2. Een knap resultaat, weet ook Peter Vandenbempt. Hij ziet hoe coach Frank Vercauteren de tegenstander perfect heeft aangepakt. 

"De bezoekers verdedigden gisteren perfect", aldus Vandenbempt bij Sporza. "Vercauteren heeft gekozen voor wat op dit moment - zo lijkt het toch - voor Antwerp wellicht toch de enige manier is waarop het Club Brugge kan neutraliseren. Dat is dicht bij elkaar voetballen, in blok, heel agressief op de bepalende spelers van Club. Antwerp maakte er een fysieke slag van en daardoor kan Club Brugge niet doen wat het graag doet en goed kan: voetballen."  

Vercauteren was ook niet bang om dat toe te geven. "Coach Vercauteren zei het zelf ook: schoonheidsprijzen worden niet uitgedeeld. Als alle ploegen elke week op die manier gaan voetballen, dan valt er voor ons, voetballiefhebber, niet zo veel plezier aan te beleven. Maar tegelijk is goed, gedisciplineerd en geëngageerd verdedigen, zoals Antwerp dat deed, ook een belangrijk en een respectabel onderdeel van het voetbal. Antwerp heeft dat dus uitstekend gedaan."

Antwerp wil zich steeds meer opwerpen als concurrent voor Club. "Van alle tegenstanders in België is Antwerp toch die die zich op dit moment het minst van allemaal wil neerleggen bij de suprematie van Club Brugge. En dat is overigens heel goed voor ons voetbal."