Trebel staat op bij Anderlecht: 'Bizar dat Kompany hem zo lang negeerde'

Trebel staat op bij Anderlecht: 'Bizar dat Kompany hem zo lang negeerde'

22-03-2021 07:31
17

RSC Anderlecht kon zondag overtuigen en haalde het met 1-4 van SV Zulte Waregem. Deels dankzij Adrien Trebel, die de grote uitblinker was bij paars-wit. Hij kreeg opnieuw een basisplek en was meteen de grote man bij Anderlecht. Maar waarom werd hij niet eerder gebruikt?

In de Vlaamse kranten was er eensgezinsheid: deze Trebel is een grote meerwaarde voor Anderlecht. 'Trebel was alomtegenwoordig, veel meer dan een nochtans goeie Albert Sambi Lokonga', viel er te lezen in Het Laatste Nieuws. 'Het is bizar dat hij zo lang genegeerd is. Vincent Kompany verklaarde dat Trebel langdurig out is geweest, en da's niet gelogen, maar zelfs op één been is de Fransman van goudwaarde voor Anderlecht.'

Ook bij Het Nieuwsblad zag men een uitstekende Trebel. 'De Fransman liet zien dat hij Anderlecht nog een pak kan bijbrengen', klonk het. Trebel is dit seizoen met voorsprong de efficiëntste Anderlecht-speler. Sterker: als Trebel dit seizoen minuten maakte in de competitie, verloor RSCA nog niet', aldus het dagblad.

De dertigjarige Trebel speelde dit seizoen twaalf partijen voor Anderlecht. Daarin was hij goed voor drie doelpunten en vijf assists. Een meerwaarde dus op het veld, al lijkt paars-wit nog steeds van de te dure Trebel af te willen deze zomer.