Martinez krijgt raad: “Ik zou Rits heel graag eens bezig zien bij Rode Duivels”

Martinez krijgt raad: “Ik zou Rits heel graag eens bezig zien bij Rode Duivels”

18-03-2021 07:20
24

De vraag zal nog een aantal keer terugkomen, maar wie wordt de vervanger van Axel Witsel bij de Rode Duivels? Franky Van Der Elst buigt zich over het dilemma en geeft bondscoach Roberto Martinez raad.

Volgens Van Der Elst is Mats Rits van Club Brugge een serieuze kandidaat. “Voor mij is Mats Rits zéker een optie als vervanger voor Axel Witsel. Hij heeft bij Club Brugge – toch de beste ploeg van onze competitie – al laten zien dat hij op die plaats kan spelen. Tegen Zenit was het knap om te zien hoe vaak hij de tweede bal won”, citeert Het Nieuwsblad.

“Hij staat vaak waar hij moet staan en zet goed druk. Defensief is hij dus meer dan behoorlijk en daarnaast is hij ook nog eens goed aan de bal. Ik weet dat Roberto Martinez vaak kijkt naar jongens van de beloften, omdat die tegenwoordig op dezelfde manier spelen en het systeem dus al kennen. Maar goed, Rits heeft bij Club ook al in een systeem met drie verdedigers gespeeld.”

Rits is inmiddels al 27 jaar. “Dat hij al iets ouder is dan andere mogelijke vervangers? Dat hoeft geen bezwaar te zijn. Op een groot toernooi heb je ook mensen nodig die op de korte termijn kunnen presteren. Ik zou Rits heel graag eens bezig zien bij de nationale ploeg.”