De lijdensweg van Hazard bij Real Madrid, 54 duels gemist op 2 jaar tijd

De lijdensweg van Hazard bij Real Madrid, 54 duels gemist op 2 jaar tijd

17-03-2021 13:50 Laatste update: 18-03-2021 16:00
1

Het stond jaren in de sterren geschreven, Eden Hazard zou de nieuwe Galáctico van Real Madird worden. Op 1 juli 2019 was het eindelijk van dat, Hazard begon aan zijn eerste werkdag bij Real Madrid. Helaas kon de Rode Duivel zelden schitteren voor Real Madrid. Hazard sukkelde van de ene blessure in de andere blessure. VoetbalPrimeur.be schets de lijdensweg van Hazard in Spanje. 

Circa 120 miljoen euro betaalde Real Madrid aan Chelsea om Hazard over te nemen. Na het winnen van de Europa League met de Engelse club leek het alsof Hazard zich niet perfect had verzorgd voor zijn eerste werkdag bij Real Madrid. Diario Sport meldde dat Hazard te kampen had met zeven kilogram overgewicht. Later zou de Rode Duivel bekennen dat hij moeilijkheden heeft om zijn gewicht onder controle te houden.

Pas in september van 2019 maakte Hazard zijn officiële debuut voor de Koninklijke. In de 4-2 zege tegen Levante valt hij in. Bij Marca valt hij meteen in de smaak. 'Hij flitste meteen', schreef de Spaanse sportkrant. Nadat hij door een hamstringblessure de eerste 3 matchen van de competitie had gemist, doet Zinédine Zidane voorzichtig met de man die hij al jaren bij Real Madrid wilde hebben. Tegen Sevilla start Hazard in de basis, maar een wedstrijd later tegen Osauna blijft hij 90 minuten op de bank.

Heel even vertrokken, maar niet Lang
Hazard wordt gespaard voor het duel tegen Atlético Madrid. Na 77 minuten mag hij naar de kant. Eén speeldag later kan Hazard in LaLiga eindelijk echt overtuigen. Hij scoort en geeft een assist tegen Granada (4-2). Onze landgenoot lijkt eindelijk vertrokken. Toch zit hij daarna weer een match niet in de kern. De 4 speeldagen nadien speelt hij wel, alvorens het definitief fout gaat.

In november van 2019 loopt hij een kneuzing van het voetgewricht op. In de december speelt Real Madrid tegen PSG. Uitgerekend in een duel met Thomas Meunier blesseert Hazard zich ernstig. Een microscheurtje in de voet zet Hazard 67 dagen aan de kant. Hij mist daardoor 17 wedstrijden, waaronder het Champions League-duel tegen Club Brugge. Wanneer hij terugkeert bij Real speelde de club in totaal al 21 matchen zonder de winger.

Rentree van korte duur
Amper 2 competitieduels duurt de rentree van Hazard. Geen El Clásico voor Hazard door problemen aan de kuit. Hazard is opnieuw 10 weken out. De rest van het seizoen lijkt voorbij en het EK halen wordt een utopie. Door het coronavirus komt daar evenwel verandering in. LaLiga schuidt een paar maanden op en het EK zelfs een jaar. Hazard krijgt zo meer tijd om terug volledig fit te geraken.

Wanneer er in juni terug gevoetbald wordt, kan Real Madrid dat doen met Hazard. Madrid zet de titelstrijd helemaal naar haar hand. Terwijl Thibaut Courtois belangrijk is het behalen van de titel zal Hazard in 11 duels nooit de 90 minuten rondmaken. Erger nog, 2 duels komt hij niet van de bank, 2 duels mist hij geblesseerd en op de slotdag zit Hazard niet in de kern. In totaal staat Hazard in zijn eerste seizoen bij Real Madrid liefst 186 dagen aan de kant. Hij mist 26 wedstrijden.

Dit seizoen van kwaad naar erger
Dit seizoen begint zowaar nog slechter voor Hazard. Onder meer door een spierblessure mist onze landgenoot de eerste 6 duels van de jaargang 2020 – 2021. Hij geraakt net niet op tijd fit voor het duel tegen Barcelona, maar kan een wedstrijd later in LaLiga eindelijk spelen tegen SC Huesca. Vertrokken is Hazard dan opnieuw niet. Hij test positief op corona.

Na een negatieve test kan Hazard aantreden tegen Villarreal en Alaves. Een nieuwe spierblessure eind november zet Hazard weer weken aan de kant. Hij heeft dan wel 3 duels gespeeld in de Champions League. Een doelpunt in de 0-2 overwinning op het veld van Inter is één van de weinige hoogtepunten van dit seizoen.

Eind december keer Hazard terug. Twee korte invalbeurten rond de jaarwissseling geven de burger weer hoop. In januari 2021 blijft Hazard eindelijk een volledige maand fit. Hij speelt in LaLiga dan 5 duels. Opnieuw speelt hij geen 90 minuten. Scoren doet hij wel tegen Alaves.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Hoe hoopgevend januari is, zo dramatisch is februari. De zoveelste spierblessure zorgt voor 0 speelminuten in februari. Pas medio maart en na 7 matchen van afwezigheid zien we Hazard terug op het veld. Vorige week valt de Rode Duivel in tegen FC Elche. Dinsdag moest Real Madrid het opnemen tegen Atalanta. Een dag voor de wedstrijd komt er evenwel opnieuw slecht nieuws uit Madrid. Hazard kan niet meetrainen. Het verdict is opnieuw hard, wederom zal Hazard weken aan de kant staan.

Ondertussen klinkt de vraag of Hazard onder het mes moet. De beslissing volgt de komende dagen. Nu staat al vast dat Hazard dit seizoen Real Madrid nog amper kan helpen in de Spaanse competitie en in de Champions League. Ook het EK halen blijft een groot vraagteken. Nu al miste Hazard dit seizoen 28 duels van Real Madrid. Dat getal zal alleen nog maar oplopen. Sinds zijn komst bij Real Madrid stond Hazard in totaal 352 van de 655 dagen dat hij in dienst was aan de kant.