Spaanse media lovend over Courtois: ‘Bij de uitblinkers ondanks rustige avond’

Spaanse media lovend over Courtois: ‘Bij de uitblinkers ondanks rustige avond’

17-03-2021 08:00 Laatste update: 12:35

Real Madrid plaatste zich voor de kwartfinale van de Champions League na een eenvoudige 3-1 zege tegen Atalanta. De heenwedstrijd werd ook al met 0-1 gewonnen. Bij De Koninklijke stond Thibaut Courtois uiteraard onder de lat. VoetbalPrimeur.be zet de Spaanse media op een rijtje.

AS komt met ratings naar buiten en zet Courtois met een 8/10 bij de uitblinkers. Enkel Karim Benzema krijgt met een 9/10 meer. ‘De Belg moest nauwelijks in actie komen buiten enkele halve kansen waar hij alert was. Toch was er één exceptionele redding nodig op een poging van Duvan Zapata. De doelman was bij het doelpunt afgeleid door het rennende muurtje van Atalanta’, klinkt het.

Ook Marca zag dat Courtois er stond wanneer hij er moest staan. ‘De bezoekers hadden een eerste kans, maar Robin Gosens kon Courtois niet van dichtbij kloppen. Wanneer Atalanta drie keer moest scoren zocht het wanhopig naar een manier om Courtois te kloppen, maar de Belg stond twee keer in de weg voor aanvaller Zapata.’

El Mundo had minder oog voor Courtois en meer voor Luka Modric en Benzema. ‘Modric is als een verzekering afsluiten bij een goed bedrijf. Atalanta dwong Courtois wel om lange ballen te trappen, maar de ruimtes werden later in de wedstrijd groter. De Italianen kwamen wel een paar keer opzetten, maar zonder echt gevaar te creëren voor Courtois’, klinkt het.