Walem: Ze komen allebei in aanmerking voor de Rode Duivels

Walem: "Ze komen allebei in aanmerking voor de Rode Duivels"

14-03-2021 12:00 Laatste update: 12:55
13

Bondscoach Roberto Martinez heeft een moeilijke opdracht: hij mag maar 23 spelers kiezen voor het komende EK. Voormalig beloftencoach Johan Walem gelooft alvast dat Bryan Heynen en Albert Sambi Lokonga interessante opties kunnen zijn.

"Ik denk dat het brede publiek niet beseft hoe goed Bryan Heynen is", benadrukt Walem bij Het Laatste Nieuws. "Voor mij behoort Heynen tot de beste spelers die ik ooit in mijn selectie heb gehad. Zowel qua kwaliteit als mentaliteit. Hij heeft inzicht, loopvermogen, sterk in de combinaties op de korte ruimte, prima lange bal, goed kopspel. Hij kan ook het tempo van een match bepalen. Ik heb zelden ál die kwaliteiten in één en dezelfde speler gezien."

Walem heeft duidelijk graag gewerkt met Heynen. "Voor een trainer is hij een plezier om mee te werken. Hij kan voor de defensie spelen, maar ook een rij hoger als acht. Dat hangt af van wat je precies verlangt van hem als trainer. Alleen vind ik dat hij te weinig scoort voor een speler met zijn capaciteiten, dat is echt een werkpunt", geeft hij aan.

Ook Albert Sambi Lokonga is echter een serieuze optie. "Hij is héél zelfzeker en dat is in mijn ogen een goede eigenschap. Hij gelooft dat hij op gelijk welke positie kan uitblinken. Op dat vlak is Heynen het tegenovergestelde van de extraverte Sambi. Of ze rijp zijn voor een selectie? Het is niet aan mij om daarover te oordelen, die beslissing ligt bij de bondscoach. Maar dat ze allebei in aanmerking komen voor een selectie is duidelijk."