Penninckx reageert met open brief: 'KV Mechelen kan niet meegesleurd worden'

Penninckx reageert met open brief: 'KV Mechelen kan niet meegesleurd worden'

13-03-2021 20:15 Laatste update: 20:15
1

In de bestuurskamer van KV Mechelen blijft het er bijzonder rumoerig aan toe gaan. De belangrijkste sponsors van KV Mechelen eisen dat hoofdaandeelhouder Dieter Penninckx zijn deel in de club verkoopt. Die reageerde daarop met een open brief via social media.

Penninckx werd onlangs weggestemd als bestuurder van KV Mechelen na de financiële en juridische storm waarin de hoofdaandeelhouder zich bevindt. Zijn bedrijf ging failliet en Penninckx wordt ook verdacht van financiële fraude. Bij KV Mechelen is men Penninckx naar verluidt ook liever kwijt dan rijk, maar hij is met zijn 71% van de aandelen niet van plan om de club zomaar te verlaten

Open brief
Penninckx probeert via een open brief, die Het Laatste Nieuws kon bemachtigen, ook voor meer rust te zorgen na alle commotie:

'In de media is er al een tijdje berichtgeving omtrent onze club en mijn positie als aandeelhouder. Ik richt me even tot u allen om kort mijn kant van het verhaal te delen. Terwijl de gesprekken tussen de club, via de supportersvertegenwoordigers, en mezelf constructief verlopen en binnenkort zouden kunnen landen, wordt dit doorkruist door bewust verstrekken van malinformatie. Er wordt geïnsinueerd dat ik bedragen uit de club gehaald zou hebben in mijn voordeel. Dat is pertinent onwaar', schrijft hij.

'Wel integendeel: Zonder belangrijke financiële inspanningen van mijnentwege zou onze club niet staan waar ze nu staat(* ).'

KV Mechelen
'Dat iemand mijn vel wil, het zij zo. Dat door zo’n initiatief naar de pers toe zowel de club als alle stakeholders hierin meegesleurd worden… Dat kan echt niet. Zelf heb ik nooit een rol op de voorgrond geambieerd. Zo was en is het niet mijn plan om alleen de meerderheid van de club in handen te hebben. Remember 2002-2003, velen van ons waren erbij, ik ook. Zo hoef ik ook geen rol meer als bestuurder van de club, al was/ben ik niet akkoord over de manier waarop men mij buiten(spel) zet.'

'De club is - na Propere Handen en het verliesjaar in 1B – onder leiding van Frank Lagast operationeel en financieel opnieuw op orde gezet. Corona gooide heel wat roet in het eten maar het wordt stilaan tijd om de doelen, gesteld in het ‘plan 2025', zoals het bouwen van een nieuw jeugd- en opleidingscenter en vleugel 4 van het stadion, opnieuw op de agenda te plaatsen. Een nieuw plan 2025 waarbij ik als aandeelhouder voor alle opties opensta...'

De gesprekken lopen, gun ons de tijd om dit in alle rust te laten landen. Schouder aan schouder hebben we de voorbije crises overleefd. Laat ons dit nu ook zo doen. Ik blijf achter de club staan', aldus Penninckx.

'Fijn weekend. Dieter Penninckx. Kakker ‘til I die', besluit hij.

(*) Even terug naar eind juni 2019: Onze club is in de zaak Propere Handen door de bevoegde instanties van de KBVB veroordeeld tot verder verblijf in 1B. Begin juli 2019 staat het laatste pleidooi in beroep voor het BAS op de agenda. Om de kansen op succes in beroep – met name promotie naar 1A - maximaal te houden, moesten de betrokken bestuurders uitgekocht zijn vooraleer het laatste pleidooi van start ging.

De omstandigheden waren zo dat er absolute onzekerheid was of de club in seizoen 2019-2020 in de reeks 1B of in 1A of in het ergste geval, zoals geëist door sommige andere clubs, in 1 Amateur zou aantreden. Er was toen een belangrijke financiële inspanning nodig om de club te redden, niemand anders stond klaar om dit effectief te doen. De gemaakte afspraken zijn vooraf voorgelegd aan de ganse raad van bestuur en door de raad goedgekeurd. De management fee waar naar verwezen wordt in de pers, maakt hiervan integraal deel uit. Het bedrag is niet voor mij bestemd.