Nicholson en niet gefloten strafschop nekken Club Brugge, gelijkspel in het slot

12-03-2021 22:35 Laatste update: 22:41
70

Club Brugge heeft in het slot tegen Sporting Charleroi de drie punten uit handen gegeven. De Bruggelingen leken op weg naar de overwinning, maar zagen Shamar Nicholson toch nog scoren. Al zal men zich bij Club Brugge vooral afvragen waarom het geen (verdiende) penalty kreeg na een fout op Eduard Sobol.

Club Brugge nam al snel een verdedigend Charleroi bij de keel en probeerde al vroeg aan dat doelpunt te komen. Een gemotiveerde Youssoup Badji bleef maar jagen, Charleroi kwam er niet uit. De kansen waren ook voor Club Brugge en dat was ook het eerste doelpunt.

Badji bewees eerder al dat doelman Descamps in de problemen gebracht kan worden door stevig te jagen, Hans Vanaken profiteerde er enkele minuten later van door zelf te scoren. De Carolo's kwamen wel wat beter in de wedstrijd, al wist het Simon Mignolet – op een afstandsschot van Dorian Dessoleil na – niet te bereiken. Tot bij de rust bleef het 0-1.

Charleroi kwam beter en vooral feller uit de kleedkamer. Opnieuw vol goede moed, zeker omdat het bij de rust nog maar 0-1 stond. Marco Ilaimaharitra kreeg de taak om het spel wat meer naar zich toe te trekken en bediende zijn coach op zijn wenken.

De Bruggelingen kwamen wel wat beter in de wedstrijd, maar kregen het er ook niet makkelijker op toen een duidelijke strafschopfout op Eduard Sobol niet werd toegekend. Consternatie alom bij de Brugse fans en ook bij Frank Raes en Gert Verheyen. Toch moest Club Brugge verder en bleef het zoeken naar dat tweede doelpunt tegen een potig Charleroi. De Carolo's kregen echter de beste kansen.

Een afstandsschot van Botaka deed Club Brugge nog even bibberen. Hij trof de paal, even later moest Mignolet ook nog ingrijpen op een schot van Gholizadeh. Op de daaropvolgende hoekschop kopte Shamar Nicholson de 1-1 binnen. De potige Ognjen Vranjes deelde in het slot nogmaals uit met een elleboog in het gezicht van Daniel Perez, maar kreeg enkel geel. Doelpunten kregen we uiteindelijk niet meer. Het bleef 1-1.