Conceiçao maakte grote indruk bij Standard: Strafste ploegmaat ooit

Conceiçao maakte grote indruk bij Standard: "Strafste ploegmaat ooit"

09-03-2021 13:00 Laatste update: 13:07
4

Sergio Conceiçao (46) is goed op weg om een topcoach te worden. Met FC Porto probeert hij dinsdagavond Juventus uit de Champions League te kegelen. Ex-ploegmaat Karel Geraerts is zeker niet verbaasd dat Conceiçao ook dat talent heeft. 

"Qua persoonlijkheid was hij de strafste ploegmaat die ik ooit tegenkwam", aldus Geraerts bij Het Nieuwsblad. "Als aanvoerder toonde hij toen al dat hij een groep kon smeden. Hij hield de boel bij elkaar, stond erop dat we minstens om de drie weken met z'n allen iets gingen eten en ondanks zijn goeie band met Luciano D'Onofrio ging hij soms openlijk tegen hem in om ons te beschermen. Hij regelde alles."

Geraerts ziet hem een mooie carrière opbouwen. "Als je mij vraagt of ik in hem een topcoach zag: ja. Hij is tactisch erg sterk. Kiest voor de aanval, maar verliest de organisatie nooit uit het oog. Twee jaar geleden ben ik trouwens met Proximus bij hem op bezoek mogen gaan. Na ons interview, dat anderhalf uur duurde, hebben we nog uren over voetbal gepraat. Ook over zijn ambities. Een mooie club in de Bundesliga, daarvan droomt hij stiekem. En hij heeft de bagage om daar te geraken."

Geraerts kon zelf altijd goed opschieten met Conceiçao. "Helemaal in het begin haalde ik hem op training eens hard onderuit. Ik had alles mee, bal én man, en dacht: Ochot, wat gaat dat hier geven… Maar hij stond recht, pakte me vast en zei: Perfect, dat hebben we nodig! Die instelling, die grinta!", lacht Geraerts nog.