Ondanks alle nederlagen: Club Brugge NXT heeft zijn plaats in 1B

Ondanks alle nederlagen: "Club Brugge NXT heeft zijn plaats in 1B"

09-03-2021 12:15
42

Club Brugge NXT staat eenzaam laatste in 1B. Ook tegen Lommel verloor het met 2-1, maar coach Rik De Mil is toch trots op zijn jongens. 

Tegen Lommel speelde Club NXT goed, maar was het net niet efficient genoeg. "Ik had mijn jongens gevraagd om hun eigen weg te gaan en niet te veel respect te tonen", benadrukt De Mil bij Het Nieuwsblad. "Ik wilde vooral bevestiging zien van wat we de jongste weken hadden gebracht. De jongens speelden enthousiast, alleen op het einde ging het wat minder. Het zal een combinatie geweest zijn van vermoeidheid en het ontbreken van punch om een resultaat neer te zetten."

De Mil mocht het door de coronabesmetting van Philippe Clement ook even proberen bij de A-ploeg. "De overgang is vlot verlopen, maar ik heb altijd gezegd dat mijn rol bij Club NXT ligt. Ik hoop dat iedereen in Lommel gezien heeft welke progressie we maken. Club NXT heeft zijn plaats in 1B, ook al hebben we niet veel punten. Niemand mag eraan twijfelen dat deze jongens van vaak amper zestien jaar enorm veel talent hebben en klaar zijn voor dit werk", besluit hij.

Club NXT speelt zondag in eigen huis, dan tegen de huidige nummer twee Seraing.