Verheyen geniet van Blessin: Maar dan mag Vrancken ook op piëdestal gezet worden

Verheyen geniet van Blessin: "Maar dan mag Vrancken ook op piëdestal gezet worden"

06-03-2021 08:49
1

Enkele topclubs lieten het de voorbije maanden afweten, waardoor ook de 'mindere goden' kans blijven maken op Play-Off 1. KV Oostende staat er al met een half been in, terwijl ook KV Mechelen een knappe reeks neerzette. Beide clubs steunen vooral op een goede trainer, oordeelt Gert Verheyen.

Alexander Blessin is een ontdekking binnen het Belgische voetbal. "Hij staat zeker bij velen op de radar. Waarom ook niet?", reageert Verheyen bij Het Nieuwsblad. "Wat hij doet, is wat elke trainer wil. Dat maakt andere coaches jaloers." De analist verwijst onder meer naar Mbaye Leye en Vincent Kompany, die evenzeer op hoge druk hameren. Dat lukt met vallen en opstaan.

Vooral de veelbesproken Gegenpressing van Blessin maakt indruk. "Die pressing werkt momenteel", beaamt Verheyen. "Na Anderlecht en Club Brugge is KVO de ploeg die het laagste aantal kansen weggeeft. Het merendeel van hun goals ontstaat op de helft van de tegenstander. De doelpunten die tot stand komen vanaf de eigen helft zijn vooral counters. Ze zitten bovendien al aan 23 goals die ontstaan zijn na minder dan vijf passes. Maar in feite is dit allemaal eigen aan het moderne voetbal. Nieuw is dat niet."

Ook Belgische kwaliteit!
Toch ziet Verheyen wel meer trainers die het uitstekend doen in Eerste Klasse A. En ja, daar horen ook Belgen bij. "Ik vind dat Wouter Vrancken dan ook op een piëdestal mag worden gezet", pikt de oud-voetballer er eentje uit. "Uit tweede klasse komen en in een goeie sfeer presteren, oké. Maar nu doet KV Mechelen weer mee voor Play-off 1, terwijl het halverwege nog onderin bengelde. Dan vind ik dit seizoen waardevoller. Alleen krijgt een buitenlander sneller lof dan onze eigen vakmensen."