Zebra's verliezen hun streken, ex-leider moet vrezen voor Play-Off 2-ticket

Zebra's verliezen hun streken, ex-leider moet vrezen voor Play-Off 2-ticket

Gepubliceerd: vrijdag 5 maart 2021 om 22:51vr 05-03-2021 om 22:51

Laatste update: zaterdag 6 maart 2021 om 17:40za 06-03-2021 om 17:40

Sporting Charleroi draaide de voorbije seizoenen mee aan de top van de Jupiler Pro League. Ook dit seizoen begonnen de Zebra's goed, maar de voorbije weken zijn de Zebra's het spoor volledig kwijt.

Charleroi begon aan het seizoen met een verrassende 0-1 overwinning op het veld van Club Brugge. De Zebra's leken klaar voor opnieuw een seizoen aan de Belgische top. In de eerste weken van de competitie draaide Charleroi ook enorm goed. Het boekte zes zeges op rij. Op speeldag elf stond het nog altijd aan de leiding van de Jupiler Pro League.

Maar het sprookje van Charleroi bleef niet duren. Europees komt er snel een einde aan het avontuur met dank aan het Poolse Lech Poznan. Ook in de competitie ging het bergaf met de Caralo's. De Waalse derby gaat met 1-2 verloren en ook KRC Genk blijkt te sterk met 2-1. Na een 3-0 zege tegen Cercle Brugge en een 3-3 KV Mechelen kruipt Charleroi even uit het dal, maar het gaat evensnel terug bergaf.

Na een één op twaalf volgt er plots een negen op negen. Zo wint het in de absolute slotfase met het nodige geluk met 1-0 van Anderlecht om vervolgens wederom vijf keer op rij te verliezen. Vrijdag komt Charleroi niet verder dan een 0-0 tegen STVV. Het is al de vierde keer op rij dat Charleroi niet kon winnen. Het blijft zo hangen op de negende plaats. Om Play-Off 2 te halen moet Charleroi bij de eerste acht eindigen. Dat wordt geen eenvoudige opdracht.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws