VP Analyse: Standard herleeft, Club Brugge zoekt ritme, maar waar was de VAR?

VP Analyse: Standard herleeft, Club Brugge zoekt ritme, maar waar was de VAR?

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 23:10do 04-03-2021 om 23:10

Laatste update: vrijdag 5 maart 2021 om 08:00vr 05-03-2021 om 08:00

Standard Luik heeft donderdagavond voor de verrassing gezorgd in de kwartfinales van de Beker van België. De ploeg van coach Mbaye Leye heeft Club Brugge gewipt na een goal van Jackson Muleka kort na de rust. Waar liep het fout voor Club Brugge?

Blauw-Zwart zoekt ritme
Corona heeft stevig ingehakt op Club Brugge. Hans Vanaken en coach Philippe Clement waren opnieuw van de partij tegen Standard, maar Noa Lang was niet fit genoeg om te starten. Het is overduidelijk dat Blauw-Zwart momenteel het goede ritme kwijt is, en dat is helemaal niet onbegrijpelijk.

Vanaken heeft een hele match gezocht naar zijn beste spel. Lang mocht invallen en was in zijn eerste minuten dreigend, maar viel daarna stil. Club zal moeten hopen dat iedereen snel kan terugkeren om zich optimaal voor te bereiden op Play-Off 1, want de titel is de enige prijs die overblijft.

Standard herleeft
We kunnen moeilijk stellen dat de Rouches een topprestatie hebben afgeleverd, maar de ploeg van Mbaye Leye toonde veel grinta. Dat is de laatste weken wel anders geweest. In de eerste weken na de aanstelling van Leye liep alles op wieltjes, maar nadien ging het opnieuw bergaf bij Standard.

De overwinning tegen Club Brugge kan een boost zijn voor de Rouches. De thuisploegd toonde grinta, had af en toe veel fouten nodig om Club af te houden, maar pakt uiteindelijk wel een mooie overwinning en blijft uitzicht behouden op Europees voetbal via de Beker van België.

Waar was de VAR?
Er is de afgelopen weken veel gezegd en geschreven over de afwezigheid van de VAR in de Beker van België. En dat zal de komende dagen niet anders zijn. Wat er gebeurde tijdens Standard - Club Brugge tart werkelijk elke verbeelding. De gelijkmaker van Club werd afgekeurd, goedgekeurd en dan weer afgekeurd.

Scheidsrechter Nathan Verboomen was duidelijk het noorden kwijt en had de hulp van de VAR zeker kunnen gebruiken. Club Brugge voelt zich bestolen -veel was er niet aan de hand- en dat zal zeker zijn sporen nalaten. Dit was een -zoveelste- blamage voor het Belgische voetbal. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws