Waar is Hein-effect? Ook droomcoach keert het tij niet bij KAA Gent

Waar is Hein-effect? Ook droomcoach keert het tij niet bij KAA Gent

04-03-2021 13:35 Laatste update: 13:59
26

KAA Gent heeft nog weinig om naar uit te kijken in dit seizoen. Na de slechte cijfers in de Jupiler Pro League ligt het nu ook uit de Croky Cup. Zelfs Hein Vanhaezebrouck kan het verschil voorlopig niet maken, ook niet qua punten. 

KAA Gent zit dit seizoen al aan haar vierde trainer, maar de eerste twee zijn heel moeilijk om te beoordelen. Jess Thorup werd er al na twee matchen ontslagen en zat aan 0 op 6, oftewel nul punten per wedstrijd. Laszlo Bölöni stond maar drie competitiematchen aan het roer en haalde 3 op 9, één puntje per wedstrijd.

Wim De Decker is een beter vergelijkingspunt. Hij trainde KAA Gent voor negen competitiewedstrijden. Daarin was hij goed voor 13 op 27, een gemiddelde van 1,44 punten per match. Hein Vanhaezebrouck heeft nu een 21/42 in de competitie en doet met 1,50 punten dus niet merkbaar beter. In zijn eerste periode bij KAA Gent haalde Vanhaezebrouck 1,73 punten per match. Bij Anderlecht lag zijn gemiddelde op 1,44 punten.

Vanhaezebrouck kon zich wel nauwelijks bewijzen op Europees niveau, want KAA Gent had nog maar één match te goed toen hij werd aangesteld. Die verloor het van Hoffenheim Onder De Decker verloor KAA Gent zes Europese wedstrijden op rij. Als we die matchen meerekenen heeft De Decker zelfs maar 0,94 punten per match.

No Poll