Bizar: Liverpool en Leipzig spelen heen- en terugmatch in zelfde stadion

Bizar: Liverpool en Leipzig spelen heen- en terugmatch in zelfde stadion

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 12:33do 04-03-2021 om 12:33

De UEFA heeft donderdag bekend gemaakt dat de return in de achtste finales van de Champions League tussen RB Leipzig en Liverpool in de Puskás Arena in Boedapest gespeeld zal worden. Bijzonder, want de heenwedstrijd vond ook al in dat stadion plaats.

Vanwege de reisrestricties die Duitsland en Engeland hebben, kunnen beide ploegen niet naar Liverpool afreizen om aldaar de return te spelen. Dat was ook al reden voor de UEFA om de heenwedstrijd, die in de Red Bull Arena in Leipzig gespeeld had moeten worden, te verplaatsen.

Die wedstrijd werd naar Boedapest verplaatst en dus speelden de Duitsers daar een 'thuiswedstrijd', maar nu is het de beurt aan Liverpool om in de Puskas Arena te genieten van het thuisvoordeel. De Europese voetbalbond heeft besloten om de return ook daar af te laten werken. Deze keer zijn de Engelsen de thuisspelende ploeg en tellen eventuele 'uitgoals' van Leipzig dubbel.

De eerste wedstrijd tussen de twee ploegen eindigde in een 0-2 overwinning voor The Reds, die daardoor dus het voordeel hebben en twee uitdoelpunten maakten. Mo Salah en Sadio Mané waren ruim twee weken geleden de doelpuntenmakers.

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws