Badji legt keuze Club Brugge uit: “Kon onder meer naar Dynamo Kiev”

Badji legt keuze Club Brugge uit: “Kon onder meer naar Dynamo Kiev”

Gepubliceerd: donderdag 4 maart 2021 om 09:12do 04-03-2021 om 09:12

Youssouph Badji koos ervoor om zijn geluk te beproeven bij Club Brugge. De 19-jarige aanvaller zet stappen, maar moet momenteel tevreden zijn met een reserverol bij Blauw-Zwart. Toch is Badji blij met zijn keuze.

Bij Club Brugge zaten heel wat Senegalese landgenoten toen hij arriveerde, waaronder woelwater Mbaye Diagne. “Toen hij bij Club zat, zat ik nog bij de beloften. En toen ik bij A-kern kwam, was hij al zo goed als weg. Ik bekijk wel al zijn wedstrijden bij West Bromwich Albion. Voor mij is hij ook een voorbeeld. Fysiek en mentaal is hij ijzersterk.”

Nu is ook Krépin Diatta weg. “Je vergeet Amadou Sagna bij de beloften. Maar het klopt, Krépin was iemand­ die me veel raad gaf. We waren altijd samen en konden over alles praten. Hij had ook gemotiveerd om voor Club Brugge te kiezen. Hij zei dat het een ambitieuze club was met interessante doelen. En dat jongeren die goed werken speelkansen krijgen.”

Badji betreurt zijn keuze voor Club Brugge niet al stonden er ook andere clubs in de rij. “Ja, perfect gelijk. Ik had gescoord op het WK voor de U20 en kon ook naar andere ploegen. Naar Dinamo Kiev, onder meer. Maar ik ben heel blij dat ik voor Club Brugge heb gekozen.”

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws