Opmerkelijk verhaal: 'Atlético polste naar Ghelamco Arena voor clash met Chelsea'

Opmerkelijk verhaal: 'Atlético polste naar Ghelamco Arena voor clash met Chelsea'

18-02-2021 11:01
19

Het scheelde niet veel of volgende dinsdag had de Champions-League-hymne weerklonken in de Ghelamco Arena. Dat zou geen gevolg geweest zijn van de prestaties van KAA Gent, maar wel van de coronamaatregelen in Spanje. Atlético Madrid polste namelijk uitdrukkelijk om haar CL-duel met Chelsea FC in ons land af te werken.

Het Nieuwsblad pakt donderdagochtend uit met het opmerkelijke verhaal. De voorbije dagen moest Atlético verwoed op zoek naar een locatie om haar achtste finale tegen Chelsea te organiseren. In Spanje zijn er strikte regels van kracht voor mensen die uit het Verenigd Koninkrijk komen, uit angst voor de Britse variant van het coronavirus. Mocht het duel tóch in Madrid doorgegaan zijn, zou de spelersgroep van Chelsea een behoorlijk lange quarantaine moeten ondergaan. Dat ging echter niet vanwege haar drukke schema.

Daarom moest Atlético op zoek naar een alternatief. In haar speurtocht kwam de club van Yannick Carrasco op een gegeven moment uit bij ... Gent. De Ghelamco Arena sprakt de Madrilenen wel aan. Er werd zelfs een evaluatie van de grasmat gevraagd, maar uiteindelijk bewandelde Atlético toch een ander pad. De clash met Chelsea gaat nu door in Boekarest, Roemenië.