Zulte wil Deschacht overtuigen: “Had ik dat respect bij Anderlecht gekregen...

Zulte wil Deschacht overtuigen: “Had ik dat respect bij Anderlecht gekregen..."

16-02-2021 08:14 Laatste update: 08:24
4

Olivier Deschacht is vandaag 40 jaar geworden. Er lijkt echter geen sleet op de verdediger van Zulte Waregem te zitten. Tegenover Het Laatste Nieuws laat de voormalige speler van RSC Anderlecht zich uit over zijn toekomst.

“Het voetbal maakt me gelukkig”, begint Deschacht. “Ik heb totaal geen behoefte aan een nieuwe vriendin of een nieuw avontuur. Het enige wat me nu interesseert, zijn de kinderen en het voetbal. Het is een fantastisch jaar met Zulte Waregem, als ik straks zou stoppen, zou ik kunnen eindigen met een goed gevoel.”

“Waarom dan dat risico nemen om volgend jaar door te gaan? Ik ga niet meer beter worden. Met Nieuwjaar had ik beslist om te stoppen, maar dan kwam Francky Dury na elke overwinning bij mij: ‘Oli, je gaat toch niet stoppen, hé?'. Maar het voetbal komt al 20 jaar op de eerste plaats, ik heb er zelfs mijn gezin door verloren.”

Deschacht heeft nog geen keuze doorgehakt. “Verliezen bij Anderlecht was altijd een drama. Dan praatte ik drie dagen niet tegen Annelien, dan zat ik alleen maar te bokken in de zetel. Dát zijn dingen die ik niet meer wil meemaken. Maar ik heb nog niets beslist. En misschien ga ik het na de laatste speeldag nog niet beslist hebben.”

Contractverlenging?
Komt er een contractverlenging bij Zulte? “Dury en Eddy Cordier hebben me op de man af gevraagd om nog een jaar door te doen. Het feit dat ik zelf over mijn afscheid kan beslissen, is voor mij het grootste teken van respect dat een voetballer kan krijgen. Had ik dat respect bij Anderlecht gekregen, dan had mijn leven er nu helemaal anders uitgezien. Ik heb veel van het voetbal gekregen, maar ik heb er ook veel door verloren.”

Geen andere club
Deschacht zal echter geen nieuwe uitdaging aangaan als speler. Het is Zulte of stoppen. “Neen. Ik kan onmogelijk ‘neen' zeggen tegen Zulte en ‘ja' tegen iemand anders. Die club is een beetje mijn thuis geworden, ook omdat de supporters mij omarmd hebben vanaf de eerste dag", aldus Deschacht.