Lukaku de hemel ingeprezen: 'Op zijn schouders staat Inter nu aan de leiding'

Lukaku de hemel ingeprezen: 'Op zijn schouders staat Inter nu aan de leiding'

15-02-2021 10:20 Laatste update: 18:41
19

Romelu Lukaku was nog maar eens de grote man voor Internazionale. Met twee doelpunten en een assist loodste de Rode Duivel zijn ploeg naar de kop van de Serie A en zichzelf naar de kop van de topschuttersstand. Bovendien rondde Lukaku de kaap van de 300 treffers in zijn carrière. Wat heb je meer nodig om overladen te worden door complimenten?

'Op zijn schouders staat Inter nu aan de leiding', klinkt het in Gazzetta dello Sport. 'Sommige geschenken moet je weggooien. Tegen Lazio zag Lukaku eruit als een kind onder de kerstboom, wel eentje van 93 kilogram ... Bij sommige geschenken moet je echter weten hoe ze te verdienen. Na de eerste kritiek op de vermoeidheid van Inter, mede dankzij de naïviteit van Hoedt', verwijst de iconische roze krant naar de strafschopfout van de Nederlander.

'Een dubbel die niet alleen de de koppositie heeft geschonken aan de Nerazzurri aan de vooravond van de derby, maar ook zijn wagonnetje hielp aanhangen bij Ronaldo in de topschuttersstand. En zondag zien Lukaku en Ibra elkaar terug na de vonken in het vorige bekerduel. Hij zal van bovenaf op hem neerkijken', stelt La Gazzetta.

'Inter op sleeptouw'
Ook Tuttosport had aandacht voor de 'Lukaku-show'. 'De Nerazzurri sloegen Inzaghi (de trainer van Lazio, nvdr.) KO, dankzij een dubbel van Lukaku', schrijft het medium. 'Te veel Lukaku voor Lazio, dat er niet in slaagde om stokken in de wielen te steken van Inter. De Belgische doelpuntenmachine nam het elftal van Conte letterlijk op sleeptouw met zijn dubbele treffer. Aan het einde van zijn onstuitbare galop bood hij Lautaro nog een assist aan.'

In Engeland werden de prestaties van Lukaku evenzeer opgepikt. 'Lukaku bereikte de kaap van de 300 goals met een tweeklapper voor Inter zondagavond', aldus The Sun. 'Zijn treffers hielpen de gigant uit San Siro boven de rivalen van AC Milan naar de kop van de klassering. Hij zit nu aan 300 doelpunten in zijn carrière. Daarvan maakte hij er 56 voor Inter, sinds zijn overstap van Manchester United.'