Anderlecht komt op toeren, al zeven wedstrijden op rij zonder verlies

Anderlecht komt op toeren, al zeven wedstrijden op rij zonder verlies

12-02-2021 14:00 Laatste update: 15:15
19

RSC Anderlecht won in de achtste finales van de Beker van België met 5-0 van Union. Hierdoor boekte Anderlecht zijn derde zege op rij, een record voor dit seizoen. Hoe lang kunnen ze dit nog volhouden? We kijken terug en blikken vooruit.

Drie wedstrijden op rij gewonnen
Anderlecht beleeft een goede maand februari. Het boekte zijn eerste zege in de zestiende finales van de Beker van België. Anderlecht slaagde erin om een 0-2 zege te boeken tegen Club Luik. Enkele dagen later stond de verplaatsing tegen KRC Genk op het programma. Een zware dobber, maar Anderlecht slaagde erin om een 1-2 zege mee naar Brussel te nemen. In de achtste finales van de Beker van België kwam het Union tegen. De Brusselse strijd werd gewonnen door Anderlecht met 0-5. De doelpunten kwamen van van Lukas Nmecha(2), Paul Mukairu en Abdoulay Diaby(2).

Zeven wedstrijden zonder verlies
Maar ook het tweede deel van de maand januari was lucratief. Na een zwakke start met drie opeenvolgende nederlagen, kon Anderlecht het tij eindelijk keren. Het won eerst tegen Charleroi met 3-0, en speelde nadien gelijk tegen Waasland-Beveren (0-0), Royal Excel Mouscron (1-1) en AA Gent (0-0). Daardoor heeft Anderlecht al zeven wedstrijden op rij niet meer verloren, wat ook een record is voor Anderlecht dit seizoen. 

En verder?
De vraag is hoe lang Anderlecht dit kan volhouden. Een blik op de kalender geeft Paars-Wit een mooie kans om dit nog verder uit te breiden. Beginnen doet het tegen de nummer 17 van het klassement Cercle Brugge, dat 3 van zijn laatste 5 wedstrijden verloor. Daarna speelt Anderlecht tegen Oud-Heverlee Leuven, dat slechts één keer kon winnen in zijn laatste vijf wedstrijden. Daarna volgt nog een thuiswedstrijd tegen Kortrijk, dat ook slechts één wedstrijd kon winnen van zijn laatste vijf wedstrijden. De op papier eerste echte test zal komen op 28 februari. Dan speelt Anderlecht in Sclessin, tegen Standard Luik.