Sterke Mata en pegel van Vormer schakelen Antwerp uit in Croky Cup

Sterke Mata en pegel van Vormer schakelen Antwerp uit in Croky Cup

10-02-2021 22:35
39

Club Brugge het op het veld dan toch revanche genomen na de verloren bekerfinale tegen Royal Antwerp FC. In eigen huis kon het de ploeg van Frank Vercauteren uitschakelen na 3-1 winst.

Bij Antwerp was het plan van Frank Vercauteren al snel duidelijk in het begin van de wedstrijd. Achteruit kruipen en speculeren op de counter en snelheid van Didier Lamkel Zé. Club Brugge kreeg de bal en zocht naar openingen.

Makkelijk werd het echter niet voor de Bruggelingen en Bas Dost en Noa Lang werden amper tot niet bereikt. Het was dus wachten, lang wachten, op die eerste kans. Niet zo verrassend was Club Brugge wel de gevaarlijkste ploeg en kreeg het enkele kleine kansjes.

In het laatste kwartier van de eerste helft kregen zowel Antwerp als Club Brugge goede mogelijkheden, het doelpunt viel niet. Antwerp-verdediger Seck kwam ook nog goed weg na een aanslag op de enkel van Ruud Vormer. Een kaart kregen we niet te zien.

Voor Club Brugge kon de tweede helft niet beter beginnen. Na een knappe actie van Clinton Mata kwam de bal tot bij Hans Vanaken, die maar voorbij Ortwin De Wolf moest tikken en er 1-0 van maakte.

Antwerp ging op zoek naar de gelijkmaker, maar vond weinig gaten in de Brugse defensie. Het werd ook potiger, met onder andere Seck die er opnieuw veel te stevig inging bij deze keer Noa Lang.

Vercauteren zocht naar een oplossing en bracht Ampomah en Refaelov op het veld. Echt helpen deed dat echter niet. Club Brugge controleerde de partij en gaf amper (tot eigenlijk geen) kansen weg. De Bruggelingen konden uiteindelijk nog profiteren van de ruimte achterin bij Antwerp en maakten er via Bas Dost nog 2-0 bij.

We kregen uiteindelijk nog een bijzonder leuk slot, met een doelpunt van Didier Lamkel Zé die het weer wat spannender maakte. Niet snel daarna was het echter Ruud Vormer die met een parel de wedstrijd helemaal in het voordeel van Club Brugge besloot: 3-1.