Leye na kwalificatie van Standard: De televisiegelden gaan boven gezondheid

Leye na kwalificatie van Standard: "De televisiegelden gaan boven gezondheid"

10-02-2021 07:15
6

Standard heeft zich na strafschoppen op het veld van KV Kortrijk weten te plaatsen voor de kwartfinales in de Beker van België. Mbaye Leye is tevreden met de kwalificatie, maar was niet te spreken over de omstandigheden waarin deze wedstrijd moest gespeeld worden.

Het veld in Kortrijk werd door vrijwilligers deels sneeuwvrij gemaakt, maar er was toch nog veel wit te bespeuren op het veld. Die bovenlaag begon dan ook nog eens aan te vriezen. "Dit is het gevolg van de programmatie. Zo'n match om 20.45 uur op dinsdagavond, dat is om problemen vragen. De televisiegelden gaan altijd boven de gezondheid van spelers, dat is spijtig om vast te stellen, maar we moeten het ermee doen", reageerde Leye in Het Nieuwsblad.

Standard moet in de competitie nog vol aan de bak, maar Leye maakt ook van de beker een doel. "Of ik vind dat we door voluit te gaan in de beker onze kansen voor de top vier hypothekeren? Neen, succes in de beker kan net voor een mentale boost zorgen die ons ook in de competitie kan helpen. Zolang ik coach ben van Standard, zullen we altijd à fond gaan."