Steun voor Gent na beklag over arbitrage: De VAR maakt lijnrechters lui

Steun voor Gent na beklag over arbitrage: "De VAR maakt lijnrechters lui"

08-02-2021 23:46
14

KAA Gent voelde zich bestolen in het 2-2-gelijkspel met KAS Eupen. De openingstreffer van de bezoekers zou er gekomen zijn na buitenspel, terwijl de VAR de winnende treffer van Tarik Tissoudali dan weer afkeurde vanwege vermeend buitenspel. Hein Vanhaezebrouck reageerde na afloop als door een wesp gestoken. Extra Time pikte graag in op de hetze.

De technici van Extra Time slaagden er, in tegenstelling tot de mensen in het VAR-busje, wél in om een buitenspellijn te trekken. Daaruit zou moeten blijken dat Roman Bezus wel degelijk afgevlagd moest worden bij de actie die tot de afgekeurde 3-2 leidde. Toch begreep het panel van Extra Time wel dat Vanhaezebrouck zo uithaalde na de wedstrijd.

"De ziel gaat uit het voetbal, wij zitten hier over frames te spreken", klaagt Arnar Vidarsson. "Terwijl Hein eigenlijk gelijk heeft. Je kan dat gewoon zien." Daar sluit Gert Verheyen zich bij aan. "Dat Baby die bal raakt, dat mag je ook gewoon zien, hé. Als scheidsrechter of als lijnrechter."

"VAR maakt lijnrechters lui"
"Er is wel één ding: het enige waar Hein niet helemaal gelijk heeft, is dat je niet mag vlaggen ...", wilde Filip Joos er toch nog een kanttekening tegenaan gooien. "De bedoeling is nog altijd dat een lijnrechter, áls de bal binnen zit, de actie laat vervolmaken en dan aangeeft dat het volgens hem offside was."

"Maar wat wel zo is, is dat je door de VAR een lijnrechter lui maakt. Psychologisch, absoluut, want het is minder belangrijk geworden, want de VAR zal het wel oplossen. Dus vlaggen we eerder niet. Nu vlagde hij wel, maar je maakt die mannen lui", verwoordt Joos het met een boutade.